top of page

WAT TE DOEN BIJ OVERLIJDEN?

Indien u wordt geconfronteerd met een overlijden thuis is het eerste dat dient te gebeuren het opbellen van de huisarts of de dokter van wacht in uw regio. Deze arts zal het overlijden van uw dierbare ter plaatse komen vaststellen en zal de nodige overlijdensdocumenten invullen. Deze belangrijke documenten dienen samen te blijven met de overledene en de identiteitskaart van uw geliefde. 

 

Bij overlijdens in een ziekenhuis of een woonzorgcentrum zal de verpleegkundige zorgen voor de komst van de vaststellende arts.

 

Na de komst van de arts kan u ons als uitvaartondernemer opbellen om het overlijden te melden, hierbij zullen wij u al enkele gegevens vragen over uw geliefde zoals de volledige naam, de geboortedatum, de plaats van overlijden en naar waar wij uw geliefde mogen overbrengen. Naar een van onze funeraria of naar een mortuarium van uw keuze, bv. AZ Sint-Lucas Gent. 

 

De overbrenging van de overledene gebeurt zo snel als mogelijk door onze eigen mensen zodat u al meteen een vertrouwd gezicht ziet en kennis kan maken, wij staan dan ook voor een persoonlijke aanpak. Hierbij zullen wij tevens de ingevulde documenten van de arts, de identiteitskaart en eventuele kledij meenemen. 

 

Bij de telefonische melding van het overlijden zullen wij u al vragen naar een datum en tijdstip om samen te komen om het afscheid van uw dierbare te bespreken en te organiseren. Dit kan doorgaan bij ons op kantoor ofwel bij u thuis, naargelang uw mogelijkheden en beschikbaarheden. 

 

Tijdens deze bespreking zal de volledige uitvaart op maat worden samengesteld. Hierbij komen volgende thema’s en keuzes aan bod:
 

  • begrafenis of crematie;

  • afscheid in de kerk, in onze aula, in het crematorium of een externe locatie;

  • datum en tijdstip afscheid;

  • rouwdrukwerk: rouwbrieven/kaarten en gedachtenisprentjes op maat;

  • bloemen: zijden of verse via onze vertrouwde bloemist;

  • eventuele koffietafel/rouwmaaltijd (Locatie? Warm of koud? Aantal personen?);

  • muziek: zangkoor/live muziek/onze installatie;

  • kist of urne;

  • specifieke wensen en verlangens;

 

 

Naast de natuurlijke overlijdens door bv. ouderdom en ziekte is team FUNERALI gespecialiseerd in gewelddadige, verdachte en niet vast te stellen doodsoorzaken: ongevallen, zelfdodingen, enz. 

 

Deze overlijdens via de politie en het parket vergen een andere aanpak en precisie. Wij garanderen hierbij alle discretie en begeleiden u van A-Z in heel deze procedure.

bottom of page