top of page

Steeds vaker komen mensen langs met vragen over hun eigen uitvaart. Mogelijk heeft u geen familie meer of wilt u liever zelf beslissen hoe uw uitvaart zal verlopen? Doe dan gerust beroep op ons voor een voorafregeling. Na afspraak volgt er een gesprek waarin we uw uitvaartwensen vastleggen. 

 

Wilsbeschikking

Een laatste wilsbeschikking is een vrijwillige schriftelijke bekendmaking van de wijze van lijkbezorging en het ritueel van de uitvaartplechtigheid.

Iedereen kan tijdens zijn leven een vrijwillige schriftelijke bekendmaking van zijn laatste wilsbeschikking over de wijze van lijkbezorging en uitvaartplechtigheid richten tot de ambtenaar van de burgerlijke stand van zijn gemeente. Personen onder de 16 jaar worden vertegenwoordigd.

De verklaring over de laatste wilsbeschikking wat betreft de wijze van teraardebestelling dient u in met een gedateerd en ondertekend geschrift. U doet dat aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u bent ingeschreven.

Deze formaliteit kan ook via ons geregeld worden. Een uitvaartconsulent van Funerali helpt u graag vrijblijvend verder.

 

Uitvaartverzekering

U kunt nog een stapje verder gaan en uw nabestaanden de kosten van uw uitvaart besparen met een uitvaartverzekering. Overweegt u om voor uzelf of een familielid een uitvaartverzekering af te sluiten, dan komt u best even langs. Wij overlopen uw wensen en bekijken samen met u welke formule aangewezen is.

U kunt op deze link vrijblijvend een berekening maken hoeveel een verzekering u ongeveer zal kosten.

YD_FUNERALI_FINAL-18.jpg
Begrafenis of cremeren

Een moeilijke, maar niet onbelangrijke beslissing. De keuze voor het begraven of cremeren ligt heel vaak op emotioneel of religieus terrein.

 

Begrafenis

Als u kiest om begraven te worden houdt dat in dat u op een begraafplaats naar uw laatste rustplek wordt gebracht. Een graf gaat u vaak voor tientallen jaren aan en kan voor de nabestaanden een aangename en rustgevende omgeving zijn om u nog eens te bezoeken en het kan een plek zijn om te rouwen. We zien vaak dat als iemand jong of plotseling overlijdt dat een graf een extra betekenis krijgt voor de nabestaanden. Maar hoe maakt u nu de keuze? Stel uzelf daarom volgende vragen:

 

 

  • Wat zou ik zelf het liefste willen?

  • Wat zouden de nabestaanden prettig vinden?

  • Op welke begraafplaats zou ik willen liggen? 

  • Heb ik andere familieleden of vrienden die begraven zijn?

  • Wat vond ik daarvan?

 

Crematie

Crematie houdt het in dat uw lichaam wordt verbrand. De as wordt opgevangen en wordt in een urne bewaard. Met de urne kunt u verschillende dingen doen. U kan de as bewaren in een speciaal ontworpen urne maar u kunt de as ook uitstrooien op een voor uzelf of voor de overleden belangrijke bestemming. Het is zelfs mogelijk om de as te begraven. Er zijn op bijna alle begraafplaatsen speciale urne muren. U kunt tevens een graf kopen om de urne in te plaatsen of u kunt de as bijzetten bij een reeds begraven familielid, vriend of vriendin. Wilt u weten of cremeren meer bij u past? Stel uzelf dan de volgende vragen:

 

  • Wat zou ik zelf het liefste willen?

  • Wat zouden de nabestaanden prettig vinden?

  • Zou ik uitgestrooid willen worden en waar zou ik dan uitgestrooid willen worden?

  • Wat betekent het over een aantal jaren voor mijn omgeving om gecremeerd te zijn?

  • Heb ik andere familieleden of vrienden die gecremeerd zijn en wat vond ik daar zelf van?

 

Mocht u bijzondere vragen hebben rond de keuze tussen begrafenis en crematie, dan kan u die altijd aan ons voorleggen.

Neem daartoe even contact met ons op.

 

bottom of page